Wednesday, October 31, 2012

My NV50 vs mesin lama saya



Gambar ehsan dr pakcik google yea...


Salam utk uols...entri kali nie saya nak bercerita pasal my NV50 yg menjadi kesayangan saya sekarang nie..last 2 months rasanya saya ada buat entri pasal mesin idaman saya tu...finally ianya dah pun jd milik saya..seronok yg amat rasanya..alhamdulillah dpt jugak menjahit guna nv50 tu kan..ahaks...

Actually saya beli before raya aritu...beriya2 coz nak siapkan tempahan baju raya kan..ahaha..tempahan ler sgt..tempahan baju sendiri ngan bju anak2..heheh...

Beli nv50 nie dr kedai kat kulim..coz ada diskaun kan...tanya satu kedai kat kamunting, mmg xleh kurang langsung..hampeh ler tu..ahhaa...yg nie dia siap hantar rumah..tunjuk ajar segala bagaii laa...pastu dpt lak tapak Quilt yg Free Motionnyer...free okeh..sukanyer saya...tp lum guna pun lg..hehe...

Lepas jahit baju2 raya aritu..trus terperam nv50 tu...mmg xde masa langsung nak sentuh kain2...skang baru rasa lapang skit, tp sebenarnya mmg dah teringin sgt nak menjahit..abaikan lah kje2 lain dlu..mana2 yg boleh pause dlu lah kan..kalo masak memasak tu gerenti non stop lah ..mana leh pause2 kan..mau meronta perut ahli2 rumah nie...

Nanti saya tunjukkan produk2 yg terhasil drp nv50 tu yea..ada lagi beberapa tapak yg saya lum guna...tgh explore skit2 nie...





Mesin jahit veteran saya..ok x???


Nak tumpang tunjuk gak mesin jahit veteran saya sebelum nie..mesin jahit yg byk jasanya pd saya selama nie..hampir 7 thn jugak lah saya mengerah keringat  guna mesin nie...x guna motor pun..mmg menghayun kaki laa tiap kali nak jahit...ini pun bukan saya beli..my FIL yg bagi..lepas2 berenti keje dulu..anak pun sorang..byk lah masa nak di isi kan..itulah bermulanya saya menjahit...

Byk kenangan ngan mesin nie...skang nie jd toys plak kat rayyan...ahaa...MH dah bukak mesin nie..dia dok kat tepi tu konon2 jd stereng keta..layann jer lahh..

Harapa2 bila dah ada nv50 nie..byk lah produk2 yg akan saya hasilkan yea..haha..berangann kuat betull..macam2 mau buatt..tgk lah nnt apa yg jadi yea...

2 comments:

  1. salam ziarah.. moga dapat hasilkan lebh banyak item yer.. caiyok2..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...